Salget av bildeler flyttes over p? nett

Nordmenn handler stadig mer varer p? nett. Takket v?re lett tilgjengelig informasjon og stadig st?rre kj?pssikkerhet har nettsalget eksplodert. Bildeler, bilrekvisita og til og med bil er intet unntak.
En unders?kelse fra AutoPartsWarehouse viser at antall personer som har kj?pt bildeler p? nett har ?kt kraftig de siste 3 ?rene. Unders?kelsen er utf?rt i USA men vi har sett den samme trenden i Norge over de siste ?rene.
Bilparken i Norge foreldes
I tillegg til bedre informasjonstilgjengelighet og kj?pssikkerhet, er grunnen til ?kt salg av bildeler og bilrekvisita via nettet, det faktum at bilparken i Norge foreldes. I Norge er snittalderen for vraking av biler rundt 18 ?r i motsetning til Sverige, hvor gjennomsnittsalderen er 15 ?r. Eldre biler er mindre sikre i trafikken og krever hyppigere vedlikehold. Mange har ikke r?d til ny bil og da er en av l?sningene ? kj?pe reservedeler og fikse bilen selv i stedet. Dette bidrar til bedre trafikksikkerhet og forlenger bilens levetid. En relativt ny trend er ? handle bildeler og rekvisita p? nett, for s? og ta med varene og f? dem montert p? verkstedet. 55 % av de spurte oppgir at de gj?r dette.
Sparer penger p? bildeler kj?pt p? nett
De som kj?per bildeler p? nettet oppgir at de gj?r det for ? spare penger og for ? ha muligheten til ? sammenligne pris f?r de kj?per, samt at de har tilgang p? et st?rre utvalg deler. Netthandel gir deg tid til ? se godt p? ulike tilbud og finne akkurat det som passer deg.
De mest popul?re delene i f?lge unders?kelsen er eksteri?rdeler slik som speil, lys, grill og st?tdempere, fulgt av utstyr til bremsesystemer, luft- og drivstoffiltre og deler til motoren.
?Vi som jobber innen salg av bildeler og bilrekvisita opplever kraftig vekst i Norge. Vi synes det er en positiv trend at folk fikser opp bilene sine selv og vi har ogs? notert oss at flere og flere kj?per p? nettet og f?r delene montert p? verkstedet sitt. Dette gir bileiere mer kontroll p? kj?pet og prosessen med ? bytte ut bildeler, samtidig som de sparer en del penger p? dette?, sier ekspert p? bilrekvisita, Roberth Risberg hos Skruvat i Norge.
Om Skruvat
Skruvat ble grunnlagt i 2008 og er Skandinavias st?rste forhandler av bildeler p? nettet. V?r katalog best?r av over 200 000 artikler og gir et bredt utvalg av kvalitetsdeler til bilen din. Vi har reservedeler til alle store bilmerker som Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Rover, Saab, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen & Volvo.
Kilder:
http://blog.autopartswarehouse.com/2013/03/20/80-of-online-auto-parts-consumers-report-buying-more-parts-online-now-than-three-years-ago/
http://www.klikk.no/motor/bil/article698423.ece
http://www.tv2.no/underholdning/broom/feeds/kjoeper-bil-usett-paa-nett-og-sparer-tusenvis-av-kroner-4003784.html
http://increo.no/blogg/e-handel-i-sterk-forandring

Authors
Top