M?t sommeren p? to hjul!

Har du alltid hatt en dr?m om ? suse avg?rde p? to hjul? N?r du skal kj?pe motorsykkel er det en del ting du m? ta stilling til f?r du kj?per. Her gir vi deg noen gode r?d p? veien.

Tips til kj?p av MC
Sommeren er endelig her, og h?ysesongen for MC er i gang. Skal du kj?pe motorsykkel, er det en del ting du m? tenke p?. For det f?rste er hvilken type motorsykkel du skal kj?pe, avhengig av det bruksomr?det du har tenkt deg. Har du lyst til ? kj?re touring, eller skal du bare pendle til og fra jobb? Hva med sittestillingen? N?r du ned til bakken? Dette b?r du bestemme deg for f?r du begynner ? lete.
N?r du har bestemt deg for hvilken type MC du vil ha, er det fortsatt en del ting ? tenke p?. Vil du for eksempel kj?pe ny eller brukt motorsykkel? Det ? eie motorsykkel kan bli en kostbar aff?re, og derfor kan det v?re lurt ? kj?pe en brukt motorsykkel. Santander har satt opp en liste med punkter det er viktig ? tenke p? f?r du kj?per brukt MC:
1. Sjekk om det er heftelser p? MC-en
Du kan sjekke om MC-en du skal kj?pe har heftelser med et enkelt s?k p? registreringsnummeret i Br?nn?ysundregistrene. Hvis det er registrert heftelse p? motorsykkelen, m? den v?re dokumentert oppgjort f?r betaling kan finne sted.

2. Sjekk tilstanden p? MC-en n?ye
Ved kj?p av MC fra privatperson, b?r du kreve en tilstandsrapport p? MC-en. Tilstandsrapporten brukes ved inspeksjon ved verksted/teststasjon, og gir grundige informasjoner om MC-ens tilstand b?de p? E?S-kontrollens punkter, og viktige driftsfunksjoner som motor, girkasse osv.

3. Skriv kj?pekontrakt
Skriv kj?pekontrakt! Denne kontrakten vil ivareta b?de kj?pers og selgers interesser. Med kj?pekontrakt er det lettere ? reklamere dersom uventede problemer skulle dukke opp.

4. Omregistrering
Ved omregistrering m? b?de selger og kj?per sende inn «Melding om kj?ret?y som skifter eier». Omregistreringen sendes til Trafikkstasjonen innen 3 dager. Ved omregistrering m? man betale en omregistreringsavgift. Denne avgiften er avhengig av vekt og ?rsmodell p? motorsykkelen.
MC-l?n fra SantanderMed MC-l?n fra Santander kan dr?mmen om motorsykkel bli virkelighet i dag.
– Santander MC-l?n er en sv?rt gunstig m?te ? finansiere ny- eller brukt MC p?. Vi tilbyr inntil 100% finansiering med inntil 7 ?rs nedbetalingstid, sier Kristin Vanni. Vi utbetaler alltid direkte til selger. Du som kj?per, skal kun betale din eventuelle kontantandel til selger, og vi utbetaler l?net umiddelbart etter at vi har mottatt alle l?nedokumenter i rett undertegnet stand.
Om Santander
Santander Consumer Bank AS er en del av Grupo Santander, en av verdens 4 st?rste finansinstitusjoner og er blant de ledende i Europa innen bil- og forbruksfinansiering.
Selskapet er ledende innen bilfinansiering i Norge, og tilbyr ogs? kredittkort, forbruksl?n og spareprodukter.

Authors
Top